32828331-classic-winnie-the-pooh[1]

A jQuery Mobile 1.0 már az RC1 verziónál tart, vagyis hamarosan itt a rendes egy pont nulla.

Nyáron elég sok időt elfecséreltem rá – egy komolyabb alkalmazáshoz próbáltam használni, de a dolog végül csak nem jött össze. (Maga az alkalmazás azóta már béta állapotban van, és mihelyst lesz publikus tesztverzió, felteszem ide is. Végül mobil framwork használata nélkül készült el, mert a jQM nem tudta azt nyújtani, amit elvártam volna – sem teljesítményben, sem tudásban – ami meg tudta volna, nem érte volna meg a befektetett plusz munkát)

Majd újra előkerült, amikor a K&H-nak készítettünk mobil kampányoldalt (m.lakashitelek.kh.hu/), de a felmerülő problémák miatt végül ott sem a jQM verzió mellett döntöttünk.

Most ismét elővettem, mert hétvégén hirtelen szükségem lett a Micimackó folytatására, a Micimackó kuckójára (gyakorló apukák néha járnak így…;)

A MEK-en természetesen fent van a szöveg, de tableten nehézkes volt olvasni, így gyorsan összedobtam egy mobil barát verziót (Micimackó kuckója mobilra).

Ilyesmire a JQM remek, vagyis ha gyorsan össze kell dobni valami statikus mobil oldalt, vagy ha demózni kell egy mobil appot stb. Minimális html-ismerettel is el lehet vele boldogulni, kellően produktív és a végeredmény is impresszív.

 

A jQM a néhány hónapos barátkozás után számomra egy kissé korlátolt, hogy azt ne mondjam, együgyű, de kedves, igen barátságos frameworknek tűnik.

Micimackó-frameworknek:)