A fejlesztő vs grafikus fejlesztői konfliktus elég régi (most éppen itt: Azért mert fejlesztő vagy, még nem kötelező ronda dizájnokat készítened). A kérdésre adott válaszon kábé az mérhető le, mennyire profi az adott szakember. Ha ugyanis profi, akkor a vs helyett egyértelműen w/ lesz a két szakma közötti viszonyra adott válasz.

Én dolgoztam már projektben olyan, amúgy kb átlagos grafikussal, aki nem csak a css-t ismerte, hanem alapszinten megtanulta a php-t is. És dolgoztam olyan, kiemelkedő tehetségű grafikussal, akinek még a screen designról sem nagyon volt fogalma. Elmondhatatlanul könnyebb, hatékonyabb és élvezetesebb az adott területhez értő, esetleg kevésbé ‘tehetséges’ emberrel együttműködni, mint ellenszélben küzdeni a zsenivel.

Némileg hasonló, és bizonyítottan sikeres felállás egyébként a klasszikus reklámban már évtizedek óta működő copywriter – art director páros, szóval kedves programozók és gui-tervezők, ismerjétek meg jobban egymás munkáját és tanuljatok – együtt dolgozni.

 

gy.k.:

vs: versus

w/: with

gy.k.: gyengébbek kedvéért:)