Most, hogy önfeledten, szabadon keresztül-kasul lájkolhatjuk a netet, álljunk meg egy szóra:)

A facebook Activity Feed pluginje érdekes lehetőségeket rejt magában: összehasonlíthatjuk bizonyos oldalak jelenlétét – a saját közösségi terünkben!

 

Először nézzünk néhány hazai netprominenst: doransky posterous blogját, a webisztan.blog.hu-t, az onlinemarketing.blog.hu-t és pollner médiablogját:

 

Amit láthatunk (feltéve természetesen, hogy be vagyunk jelentkezve a facebookra:), az a saját ismerősi körünk aktivitása az adott blogokon (én például ugyanazt a három-négy nevet mindenhol:). Ez így önmagában is érdekes, hiszen megfelelően kiválasztott oldalakkal kvázi trendfigyelésre, amolyan “mi történik éppen a neten” oldal építésére nyílik lehetőségünk.

De vegyünk két, a szakmai blogoknál jóval látogatottabb konkurens oldalt: az rtlklub.hu és a tv2.hu oldalain például az én ismerőseim közül csak egy volt aktív a közelmúltban, így a plugin a többi helyet általános tartalommal tölti ki

Jól látható, hogy a tv2-n most mindent visz a megasztár5 körüli hype (bikicsunáj rulez:), míg az rtl klub aShowder klubbal tartja a frontot – legalábbis a közösségi térben.

Érdemes lesz foglalkozni a fentiekhez hasonló tematikus falak összeállításával akár trend-, akár konkurenciafigyelés, akár szakmai kiváncsiság céljából

 

stay tuned